29 | 03 | 2017

Vereniging Avifauna Groningen

... dé Groninger vereniging voor vogelaars!

 

Doel van de vereniging

De vereniging Avifauna Groningen heeft tot doel het onderzoeken en beschermen van in het wild levende vogels in de provincie Groningen.

Algemene informatie over de vereniging

De vereniging Avifauna Groningen is opgericht in 1968 met aanvankelijk als belangrijkste doel te komen tot een publicatie over de vogels in de provincie Groningen (een zogenaamde avifauna van Groningen). In de loop der jaren is de vereniging uitgegroeid tot een provinciale vereniging met 300 - 400 leden.
Mensen die "iets" met vogels hebben zijn van diverse pluimage. De een heeft genoeg aan het genieten van de vogels in de eigen tuin, de ander is regelmatig in de Lauwersmeer te vinden op zoek naar bijzondere soorten. Sommige vogelliefhebbers tellen overwinterende ganzen of houden de stand bij van de broedvogels in hun 'eigen' gebied. Anderen doen onderzoek of richten zich op praktisch beschermingswerk.

Avifauna Groningen heeft geen winstoogmerk en werkt geheel met vrijwilligers (er is geen beloningsbeleid). De financiële middelen worden ingezet voor het doel van de vereniging onder andere door het organiseren van lezingen, excursies en publicaties (Grauwe Gors). De meeste werkzaamheden worden uitgevoerd door/via de werkgroepen.

Hoe je het ook invult, als je plezier beleeft aan vogels en iets met de provincie Groningen hebt, dan hoor je thuis bij Avifauna Groningen.

Avifauna Groningen is de Groninger vereniging voor vogelaars.

ANBIANBI logo smallp

De vereniging Avifauna Groningen is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (inschrijfnummer 40023588).
Sinds 1 januari 2014 is Avifauna Groningen een ANBI-goedgekeurde vereniging (RSIN 806188157).
Jaarlijks wordt verantwoording afgelegd aan de leden via de ledenvergaderingen (voorjaar & najaar). De bijbehorende stukken zijn te vinden via de downloadpagina op de website. 

Opmerking: de jaarrekening is in sommige jaren opgenomen in het jaarverslag.

De statuten van de vereniging vindt u hier en het huishoudelijk regelement hier.

Een overzicht van de bestuursleden is te vinden via het menu links (via contacten) of hier.

Het algemeen contactadres van de vereniging is:

Jaspisstraat 15, 9743 JV Groningen

Rekeningnummer Avifauna Groningen:

IBAN-banknummer: NL90INGB0002015418 t.n.v. Penningmeester Avifauna Groningen, Groningen.