slechtvalk als voetbalfan

Discussie over Waarnemingen!
Foto's voor het Forum kunt u mailen naar: beheer@avifaunagroningen.nl

Moderator: hdelange

slechtvalk als voetbalfan

Berichtdoor alcovanklinken » 20 okt 2013, 13:24

Vanochtend zag ik op een witte flat in Groningen, naast het Euroborg-stadion (De Brander) een slechtvalk zitten. Zij/hij kon zo op het voetbalveld van de FC kijken.
Maar los daarvan: in de afgelopen jaren had een slechtvalk vaste zitplaats op de ''Groene flat'' aan de Helperzoom. Deze flat wordt momenteel gesloopt. Blijkbaar heeft een (dezelfde?) slechtvalk al een alternatief gevonden. De witte flat staat hemelsbreed op een paar honderd meter afstand van de gesloopte flat. De bouwers van de witte flat zullen wel niet weten, dat zij met hun bouwwerk compensatie boden aan een slechtvalk.

Groeten,


Alco van Klinken
Avatar gebruiker
alcovanklinken
Vogelaar
Vogelaar
 
Berichten: 161
Geregistreerd: 14 nov 2005, 00:00

Re: slechtvalk als voetbalfan

Berichtdoor jhvenema » 20 okt 2013, 23:50

Hoi Alco,

De aanwezigheid van de Slechtvalk zondagmiddag op de flat bij de Euroborg heeft de FC in ieder geval geen windeieren gelegd: met de nodige fortuin werd PSV Eindhoven aan de kant gezet.
Wellicht kan deze Slechtvalk nu als officiële mascotte ingezet worden bij alle thuiswedstrijden. Tenslotte, Go Ahead Eagles - Deventer (Amerikaanse Zeearend) en Vitesse - Arnhem (Zeearend) geloven ook heilig in gevogelte! Leuke bijkomstigheid is dat de FC uitgerekend komende zondag uit speelt tegen Vitesse. Gelijk meenemen deze Slechtvalk zou ik zeggen en kijken wie er het eerst het Gelredome stadion uitgejaagd wordt...
Groet Jan Henk.
jhvenema
Vogelaar
Vogelaar
 
Berichten: 415
Geregistreerd: 09 mei 2009, 22:42

Re: slechtvalk als voetbalfan

Berichtdoor arenaria » 22 okt 2013, 19:58

Gisteren een vrouw Slechtvalk in de Anjumerkolken die niet voetballen als hobby had, maar ganzenjacht. Ze zag in haar eentje kans zeker 1000 Brandganzen op de wieken te krijgen. Knap!
En toont aan dat een Brandgansje zich niet immuun waant voor een dame Pelgrimsvalk.

Eerder had een Grote Mantelmeeuw allerlei eenden (Wintertaling) op de wieken weten te krijgen, maar toen hij tussen de Knobbel- en Wilde Zwanen ging zitten, pitten die rustig verder. Er zijn duidelijk grenzen aan de angst.

Jan Allex
Avatar gebruiker
arenaria
Vogelaar
Vogelaar
 
Berichten: 1083
Geregistreerd: 10 mei 2002, 23:00

Re: slechtvalk als voetbalfan

Berichtdoor Johan.Bos » 23 okt 2013, 17:45

De slechtvalk zat vandaag weer op Brander, een eerstejaars examplaar. Om de rechterpoot een kleurring (afgelezen met telescoop, maar nog geen terugmelding gekregen), links metalen ring. Leuk!

Johan
Avatar gebruiker
Johan.Bos
Vogelaar
Vogelaar
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 23 okt 2013, 16:38
Woonplaats: Helpman

Re: slechtvalk als voetbalfan

Berichtdoor Johan.Bos » 25 okt 2013, 10:45

Eergister zat er een eerstejaars mannetje Slechtvalk met kleurring op Brander, blijkt eerder dit jaar als nestjong geringd te zijn in Gelderland. Leuk, maar het kan nog leuker: vandaag zat er een adulte vrouw!

Groet,
Johan
Avatar gebruiker
Johan.Bos
Vogelaar
Vogelaar
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 23 okt 2013, 16:38
Woonplaats: Helpman


Keer terug naar Waarnemingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron