Pagina 1 van 1

OEHOE !

Geplaatst: 15 dec 2012, 10:31
door draaisma
Buurman zag 10 december op het dak van mijn huis grote uil zitten. Zat eerst ook bij hem zelf in de tuin. Heeft het over een uil met een spanwijdte van 1.50.
Heeft iemand iets gehoord over ontsnapte OEHOE? Tenminste, ik kan er niks anders van maken. Betreft wijk gravenburg, groningen.

Gert

Ondertussen zijn er betere foto's. Zie verderop.

Re: OEHOE ?

Geplaatst: 15 dec 2012, 10:54
door marnixjonker
Hallo Gert,

Op de foto's staan inderdaad duidelijk een Oehoe!
De kans om dat het in Groningen om een ontsnapt exemplaar gaat is natuurlijk het grootst. Toch willen ook wilde Oehoe's wel in steden verblijven (blijkt uit onderzoek met gezenderde Oehoe's). Wel is het zo dat ze dan niet zo open en bloot op een dak gaan zitten maar dan in een park of dicht begroeide tuin oid in de beschutting van bomen en bosjes gaan zitten. Op basis daarvan denk ik toch dat het hier om een ontsnapt exemplaar gaat. Ook in het Lauwersmeer zit al een poos een ontsnapte Oehoe in het bos nabij de voormalige kruidfabriek ten zuiden van Zoutkamp. Misschien is die aan de zwerf gegaan?

Betere foto OEHOE

Geplaatst: 16 dec 2012, 17:17
door draaisma
Betere herkenbare foto's

Re: OEHOE !

Geplaatst: 16 dec 2012, 18:50
door Bernadette
Ontsnapt of niet, als dit op mijn dak zou zitten zou ik uit mijn dak gaan!
Bernadette

NB Kunnen we misschien ook nog een precies adres krijgen? Het lijkt me leuk om dit beest te zien als hij er morgen nog zit! Of krijg je dan problemen met de buren?

Re: OEHOE !

Geplaatst: 17 dec 2012, 22:13
door martijn
Hoi,

Volgens betrouwbare bron vernomen dat deze oehoe mogenlijk ontsnapt is uit een voliere in de wijk.

Groet
Martijn

Re: OEHOE !

Geplaatst: 14 jan 2013, 15:51
door leon bewe
als ie dan maar gevangen is en bewaard wordt door iemand die ook de cites van het beest heeft anders heeft die een vet probleem.

leon