Strategie van de Rietgors op de voertafel

Discussie over Waarnemingen!
Foto's voor het Forum kunt u mailen naar: beheer@avifaunagroningen.nl

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
meeuwiss
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:553
Lid geworden op:30 apr 2002, 23:00
Strategie van de Rietgors op de voertafel

Bericht door meeuwiss » 10 mar 2013, 18:13

Sinds vandaag, met weer een sneeuwdek, voor het eerst een Rietgors op de voertafel met strooivoer. Huismussen, Vinken en Merels zijn dominant over de Rietgors op de voertafel. Veel kans om te eten zit er niet in voor de Rietgors als de mussen de baas zijn. Na een aanval van een Sperwer zongen vooral de mussen een toontje lager, zodat de Rietgors iets vaker op de voertafel durfde te landen. Met het verstrijken van de dag legden de mussen hun sperwervrees af en moest de Rietgors gelaten wachten.
Dan maar op de vetbol.
Huismussen zijn ochtendvogels, tegen de schermering gaan ze slapen en vanaf dat moment kon de Rietgors rond 18:00 uur zijn buik vol eten.
Deze aanpassing zie je ook bij Staartmezen, ondergeschikt aan Koolmezen en Pimpels, zij komen nog eten op vetbol en pindakaas tot in het donker.
Wie van jullie heeft ook ervaring met Rietgorzen, die een strategie hebben ontwikkeld om tot laat in de middag, geheel solitair, op de voedertafel te verschijnen?
Zelfs om 18:30uur, in de sneeuwbui, zat de Rietgors doodstil als bevroren, temidden van een overvloed aan graan, genietend (?) van zijn alleenrecht, op de voertafel. Heel apart!
Foto komt op de site!
Groet
Guido Meeuwissen
Bijlagen
rietgors1web.jpg
Rietgors heeft even het rijk alleen
rietgors1web.jpg (187.27KiB)1437 keer bekeken

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten