Pagina 1 van 4

Haakbekken

Geplaatst: 18 nov 2004, 22:29
door ArnoldHeikamp
In tegenstelling tot de oorverdovende stilte op dit forum, wordt elders druk en interessant gediscussieerd over een aantal perikelen m.b.t. onze vriendjes de haakbekken.
Voor wie het nog niet weet:
http://listserv.surfnet.nl/scripts/wa.e ... O=T&S=&T=1

Groeten,
Arnold Heikamp

haakbekken

Geplaatst: 18 nov 2004, 23:58
door meeuwiss
"Zo mak als........... een Haakbek", bekend gezegde uit Beijum.
Groeten Guido

Geplaatst: 19 nov 2004, 02:31
door rdevries
Kennis genomen hebbend van de reacties op de door Herman verstrekte link hierboven, waarin de ene haakbekkenkijker zich ergert aan het gedrag van de andere haakbekkenkijker, valt me vooral de weemoedige toon op: ja, je kan wel gedragsregels voor vogelkijkers opstellen, maar ze houden zich er toch niet aan, zeker niet als ze met een heleboel tegelijk zijn etc. etc.
Maar mannen, wat is dit nou voor gezeur? Er zijn toch ruime ervaringen met dit soort evenementen? Er kon dus ook ruim vantevoren voorzien worden wat er zou gebeuren? Die 200 haakbekkenkijkers waren toch voorspeld (op deze zelfde site, dus zo oorverdovend stil is het hier toch ook weer niet Herman)? Er konden dus ook gewoon serieuze en slagvaardige maatregelen vooraf genomen worden? De vogelkijkers worden toch ook slagvaardig en snel opgepiept, gebeld en de weg gewezen? Waarom wordt het hun dan vervolgens vrijelijk toegestaan om er een bedenkelijke zaak van te maken?
Kom op, neem je zaak serieus en doe er met elkaar wat aan. Waarbij ik - in alle ernst - de volgende voorstellen wil doen:
1. Stel een ordedienst aan
2. Zorg dat deze functionarissen duidelijk als zodanig herkenbaar zijn
3. Breng vroegtijdig de politie op de hoogte van de verwachte drukte
4. Stel in voorkomende gevallen ook omwonenden vooraf op de hoogte
5. Koop rood-wit tape om een afzetting te maken
5. Maak deze afzetting
6. Aarzel niet om zonodig de belangstellenden in kleine groepjes tot het schouwterrein toe te laten.

met vriendelijke groet,

Renze de Vries

Geplaatst: 19 nov 2004, 09:59
door DusanB
Wat is er mis gegaan dan? De twitch is goed verlopen. Dinsdag avond was de politie al op de hoogte gesteld. Er waren welliswaar veel mensen maar dat kon je verwachten. Auto's werden netjes geparkeerd op een parkeerplaats. Het verliep allemaal heel relaxed. De vogels zitten er nog steeds en hebben kennelijk niet veel last van de drukte. De katten die op afstand zitten te loeren hebben nog geen enkele kans gekregen.

Dusan

Geplaatst: 19 nov 2004, 12:10
door chatman
Inderdaad alles is rustig verlopen, dus om daar weer zo'n drukte over te maken. Laat de beroepzeikers nu maar eens ophouden of een aparte thread beginnen.

Geplaatst: 19 nov 2004, 13:21
door Gast
Ideale volièrevogel als ik dat zo bekijk (niet zo wild als sijsjes en kepen). En ze brengen ook nog wel wat op heb ik begrepen,..... dus op naar Beijum.

Geplaatst: 19 nov 2004, 14:13
door hansl
Wat een dom en anoniem antwoord dat laatste over de volièrevogels!

Gr,

Justin

Geplaatst: 19 nov 2004, 21:43
door Gast
Al met al prachtige vogels. En roodwitte linten en politieacties vind ik vette onzin. Dat belastinggeld kan beter besteed worden.

Groeten,

Hans Bossenbroek

Geplaatst: 19 nov 2004, 21:47
door hdelange
Ik kreeg dit bericht binnen via de mail, stond in de Groninger Dagblad:

<IMG SRC=site/graphics/forum/haakbekdiepvrieskl.jpg><br>
Wie weet hier meer vanaf?

:?:

Geplaatst: 19 nov 2004, 22:20
door anthus
volgens de kpn teleffoongids is het nummer van deze heer: 0599 564632.
ik zou zeggen bel hem eens, of ga langs: Ericapark 1 , Gasselte

succes,

henk koffijberg

Geplaatst: 19 nov 2004, 22:27
door ArnoldHeikamp
Nog even een reactie op de bijdrage van Renze de Vries.
Ik heb niet geschreven dat het op 'deze zelfde site' oorverdovend stil rond de haakbekken was, maar in dit forum, hetgeen iets heel anders is.
Ten tweede: mijn naam is niet Herman.

Groeten,
Arnold Heikamp

Geplaatst: 20 nov 2004, 09:54
door chatman
Laten we het over de haakbekken hebben. De discussie gaat weer de hele verkeerde kant op. Zijn er aanwijzingen dat er meer haakbekken onze kant opkomen? Ik las ergens dat in Haarlem ook een haakbek is waargenomen, is dit ook bevestigd?

Groeten, Jos

Geplaatst: 20 nov 2004, 11:04
door DusanB
Meneer Fred van Blacquiére uit Gasselte heeft geen Haakbek in de diepvries. Het gaat met zekerheid om een gewone Kruisbek.

Dusan

Geplaatst: 20 nov 2004, 11:27
door hdelange
hieronder de mailberichten over de Haarlemmer Haakbek!: het gaat om drie achtereenvolgende berichten!

:arrow:

-------------------------------------------------------------------------------------

Hoi allen,

Zojuist gehoord, uit betrouwbare bron, dat er nu ook 1 haakbek midden in

de stad Haarlem zit.

Groeten

-------------------------------------------------------------------------------------

Info die ik via Nico Buiten kreeg is dat het gaat om een melding aan de gemeentelijke groendienst (dhr. Ruigrok) van een bewoner uit de Roemer Visserstraat 168 in Haarlem-Noord. Ik heb niet gehoord of dit bericht al geverifieerd is, Piet Veel

-------------------------------------------------------------------------------------

Beste mensen,

Ik heb net de meneer gebeld die woont op de Roemer Visscherstraat 168 in Haarlem en gevraagd of hij een Haakbek had gezien. Hij vertelde me dat hij "enige weken terug" tot drie keer aan toe een geheel feloranje gekleurde vogel in zijn achtertuin had, zo groot als een Spreeuw. De vogel was schuw en at geen bessen. Toen hij gisteren op het nieuws de Haakbekken zag, zei hij tegen zijn vrouw "zou dat niet...". Enz. de rest laat zich raden. We hebben nog even gezellig over de stand van Huismussen gesproken en hij heeft zijn fototoestel klaar liggen voor het geval het beestje opnieuw opduikt.

Kortom, geen paniek. Reis niet af naar Haarlem, noch bel naar de RV-straat 168.

groeten

Hans Groot

Geplaatst: 20 nov 2004, 11:29
door hdelange
Er was ook nog een melding in de Wieringermeer!

zie de beide berichten hieronder!

:arrow:

-------------------------------------------------------------------------------------

Vanmiddag (17-11-2004) een poos gevangen bij Leemans. Toen gister zowel in de krant als via Internet meldingen van Haakbekken (Leeuwarden en Groningen) binnen kwamen, heb ik op een CD het geluid van dit beest eens nageluisterd. En wat schetst mijn verbazing: ik sta nog netten op te zetten en ?pluwwutt?, ?pluwwutt??
Een keer of 4, 5 herhaald, afkomstig van een vogel van Appelvink formaat maar dan wat langer gerekt model, boven in een boom aan de rand van het veldje achter Leemans. Geen kijker om natuurlijk, want die hangt in de weg met netten opzetten. Als een speer naar de auto, kijker en CD speler ophalen, maar natuurlijk tevergeefs: vogel gevlogen! Voor mezelf ben ik, met name op grond van het geluid, dat exact klonk als op de CD (Roché), overtuigd van een HAAKBEK! Zal echter bij gebrek aan bewijs als onbevestigde waarneming in de boeken terecht komen, helaas! Het wordt wel de moeite om op te gaan letten in het Robbenoordbos vanaf vandaag.

-------------------------------------------------------------------------------------

Beste Michel en anderen,

Vandaag is er gezocht, maar niets gevonden.

Gr. Bob Woets