ledenvergadering 25 april 2013

Discussie over de Vereniging!

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
Wilster
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:192
Lid geworden op:03 mei 2003, 23:00
Contacteer:
ledenvergadering 25 april 2013

Bericht door Wilster » 22 apr 2013, 23:23

Alle leden hebben vorige week per email of snail-mail de uitnodiging gekregen voor de algemene ledenvergadering a.s. donderdag 25 april.
Ik hoop dat de opkomst donderdag weer net zo goed zal zijn als bij de laatste ledenvergadering in november.
Tijdens de ledenvergadering zal de stand van zaken van de vereniging worden gegeven. Hoe staan we er voor na het bijna opheffen afgelopen jaar. Komt er dit jaar nog een Grauwe Gors. En bestaat deze website binnenkort nog wel. U hoort het donderdag.
De (jaar)stukken van de secretaris voor de vergadering zijn inmiddels te vinden op de download-pagina. Deze vindt u door in het menu hier links te klikken op "Vereniging" en vervolgens (uiteraard) op "Download-Pagina".

Mocht u lid zijn, maar de uitnodiging vorige week niet hebben ontvangen, dan kunt u contact met mij opnemen via secretariaat@avifaunagroningen.nl.
Bij de verzending bleken sommige e-mailadressen en postadressen niet meer te kloppen. Wijzigingen van adressen en e-mails kunt u ook via het bovenstaande secretariaat-emailadres van Avifauna doorgeven.

Tot donderdag,
Arjo Bunskoeke
secretaris Avifauna Groningen

jhvenema
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:447
Lid geworden op:09 mei 2009, 22:42

Re: ledenvergadering 25 april 2013

Bericht door jhvenema » 29 apr 2013, 06:48

Hallo,
Helaas kon ik er donderdag niet bij zijn.
Kan er via dit medium reeds enkele mededelingen gedaan worden hoe de vergadering is gelopen, hoe de vereniging er voor staat na het aantreden van enkele nieuwe bestuursleden, of er nieuwe webmasters zijn gevonden, of er een Grauwe Gors komt dit jaar, of de vereniging nieuwe frisse ideeën gaat ontplooien?

Groet Jan Henk.

Gebruikersavatar
Wilster
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:192
Lid geworden op:03 mei 2003, 23:00
Contacteer:

Re: ledenvergadering 25 april 2013

Bericht door Wilster » 10 mei 2013, 10:34

Hallo Jan Henk,

Ik kwam bij toeval je bericht tegen en zag dat je geen reactie hebt gehad.
Een deel van de antwoorden op je vragen had je uit de laatste email-nieuwsbrief en het jaarverslag kunnen halen. Op dit moment worden er nog steeds dringend mensen gezocht voor het webteam en ook voor de redactie Grauwe Gors, maar ook voor andere taken in de vereniging (bestuur bv.).
Het huidige bestuur zet het ingezette beleid voort om meer taken bij de werkgroepen te leggen en minder bij het bestuur. De reden daarvoor is dat de drempel om aan een werkgroep deel te nemen lager is dan voor een bestuursfunctie en de leden bepalen zo ook nog meer wat er wel wordt gedaan en wat niet: geen redactieleden? Dan geen Grauwe Gors. Geen mensen om de website draaiende te houden? Dan geen website.
Gelukkig is het nog (lang?) niet zo ver. Er is 1 nieuw persoon voor het webteam, maar dat is (veel) te weinig als Henk en Ana eind van het jaar gaan stoppen. Voor de redactie Grauwe Gors (in jaarboekvorm) is (in ieder geval) ook 1 nieuw lid, maar van de oude redactie is eind van het jaar waarschijnlijk nog maar 1 persoon over en een redactie van twee personen is echt te weinig. Achter de schermen is er inmiddels wel, vooralsnog op tijdelijke basis, wat meer versterking geregeld en er is nu toch een zeer reële kans dat er ergens dit najaar toch een (jaarboek) Grauwe Gors zal uitkomen. Maar ook hier geldt dus dat verdere versterking van het redactieteam zeer gewenst is.
Het gaat dus langzaam weer de goede kant op :) . Dat blijkt ook uit de oprichting van de nieuwe werkgroep Vogelbescherming (zoals de ledenvergadering heeft bepaald dat deze werkgroep zal heten), waarvoor relatief snel diverse deelnemers zich beschikbaar stelden.
Kortom: de vereniging staat er wat beter voor dan een half jaar geleden toen opheffing nog dreigde, waarbij onverlet blijft dat de behoefte aan actieve leden groot blijft.
Dus.....

vr.groet,
Arjo

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast