Avifauna- it's alive

Discussie over de Vereniging!

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
Wilster
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:192
Lid geworden op:03 mei 2003, 23:00
Contacteer:
Avifauna- it's alive

Bericht door Wilster » 03 dec 2013, 00:13

Het is inmiddels al weer een kleine week geleden dat de ledenvergadering was.
Het zeer goede nieuws is dat zich (zelfs ter vergadering) mensen hebben aangemeld om het webteam te versterken, de redactie Grauwe Gors of mogelijk het bestuur.
Dus.... de website bestaat ook na 1 januari nog en hopelijk lang er na.
En de kans is dat er ook volgend jaar een Grauwe Gors zal uitkomen is groot. Zeker nadat zich op de SOVON-dag nog iemand zich aanmeldde als redactielid, zodat de nieuwe redactie nu uit vijf personen bestaat.
Mensen blijven echter nog steeds nodig, maar hopelijk doet goed voorbeeld volgen....

Op de ledenvergadering waren ongeveer twintig leden aanwezig, wat de laatste jaren een vrij gebruikelijk aantal is. Men kon ter vergadering de proefdrukken bekijken van de Grauwe Gors die ergens in de nabije toekomst bij de leden in de brievenbus zal worden bezorgd. Full colour en een groter formaat.
Nog meer goed nieuws voor de leden: de contributie volgend jaar zal hetzelfde blijven.
Hopelijk lukt het de penningmeester binnenkort wel de (vastgestelde) begroting op de website te zetten. In de begroting zijn ook notariskosten opgenomen. Het is de bedoeling volgend jaar de statuten aan te passen, zodat we niet minder snel zullen worden belemmerd door te weinig bestuursleden (minimum aantal is nu vijf; zal worden gewijzigd naar drie).
Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van de Marnix Jonker en Vera Jongman, die beide vele jaren in de redactie van de Grauwe Gors hebben gezeten.

Na de pauze gaf Leon Peters een overzicht van de stand van zaken wat betreft het Atlasproject in Groningen. Mede door de vele dunbevolkte atlasblokken ligt Groningen behoorlijk achter landelijk gezien. Er ontstond een een aardige discussie hoe dit kan worden aangepakt. Een (oud) idee van rondtrekkende telgroepen werd geopperd en een paar mensen boden spontaan aan dit organisatorisch aan te pakken. Dus let op verdere berichtgeving hierover op de o.a. website

Onze voorzitter Egbert werkt gestaag verder aan zijn boek over de vogels in Groningen. Wellicht iets voor 2018 als onze vereniging 50 jaar bestaat?
We zullen zien, maar het lijkt er in ieder geval weer op dat we dit jubileum ook echt zullen halen nu we het dieptepunt van onze midlifecrisis lijken te hebben gehad.

Arjo

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast