waterschapsverkiezingen

Hier kun je opmerkingen en/of vragen kwijt m.b.t. natuurbebeer en natuur in het algemeen

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
wimvanboekel
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:122
Lid geworden op:23 nov 2002, 00:00
Locatie:Peize
Contacteer:
waterschapsverkiezingen

Bericht door wimvanboekel » 10 mar 2015, 11:33

Hallo allemaal,

jullie weten ongetwijfeld dat op 18 maart verkiezingen plaats vinden voor de Provinciale Staten én voor de besturen van de waterschappen. Bij deze laatste doen wij, Water Natuurlijk, ook weer mee.
Op dit moment is Water Natuurlijk in alle noordelijke waterschappen de grootste, democratisch gekozen fractie. Dankzij deze positie zijn we de afgelopen zes jaar in staat geweest een belangrijke rol te spelen in de beleidskeuzes die in de waterschappen gemaakt zijn. De doelen voor de Kaderrichtlijn Water (KRW) hebben prominent op de agenda gestaan en ook in het natuurlijker maken van het watersysteem zijn belangrijke stappen gezet. Voorbeelden hiervan zijn de inrichting van waterberging en natuurgebied De Onlanden, de inrichting van de gebieden rond het Zuidlaardermeer, het beekherstel van de Drentsche Aa, de Hunze en van de bovenlopen van het Peizerdiep. Ook elders in de provincie Groningen is onze invloed terug te vinden, bijvoorbeeld bij de onlangs gereedgekomen Marumerlage, de natuurlijke oevers langs een aantal Groninger Maren en de realisatie van vispassages en visvriendelijke gemalen. We nemen actief deel aan de discussies over flexibele peilen ten behoeve van de natuur in het Lauwersmeer en over het wel/niet aanleggen van fietspaden op de Waddendijk.

Water Natuurlijk wil graag ook de komende vier jaar doorgaan met het verbeteren van de waterkwaliteit, het herstel van het natuurlijke watersysteem en het veiliger maken van de woonomgeving door water ook in de bebouwde kom de ruimte te geven. Dit kan alleen als Water Natuurlijk weer de grootste partij wordt in de waterschapsbesturen. Het overwicht van de landbouwsector in deze besturen is namelijk nog steeds erg groot. Alleen met steun van alle mensen en organisaties die een schoon milieu en een natuurlijke omgeving een warm hart toedragen gaat het ons lukken om weer de grootste te worden.
Wij hopen dan ook dat jullie op Water Natuurlijk gaan stemmen. Jullie doen dat niet voor ons, maar voor de toekomst van natuur en milieu in noord-Nederland.

Mocht je nog aarzelen over de partij die je stem krijgt, dan wijzen we graag op de mogelijkheid om via http://www.kieskompas.nl zelf te bepalen naar welke partij je voorkeur uit gaat.
Meer informatie over Water Natuurlijk, waar zij voor staat en wie haar kandidaten zijn voor de verschillende waterschapsbesturen vind je op de website http://www.waternatuurlijk.nl

Met vriendelijke groet, namens de kandidaten van Water Natuurlijk
voor de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's,

Wim van Boekel
Fractievoorzitter Water Natuurlijk Noorderzijlvest
WetlandWacht Leekstermeergebied (http://www.natuurindeonlanden.nl)
bestuurslid waterschap Noorderzijlvest
secr. St. Natuurbelang De Onlanden

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast