Goed voornemen 2016? Broedvogels tellen!

Hier kun je opmerkingen en/of vragen kwijt m.b.t. natuurbebeer en natuur in het algemeen

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
wimvanboekel
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:122
Lid geworden op:23 nov 2002, 00:00
Locatie:Peize
Contacteer:
Goed voornemen 2016? Broedvogels tellen!

Bericht door wimvanboekel » 31 dec 2015, 13:12

Al goede voornemens voor 2016? Dat buikje kwijt raken, iets meer aan de conditie doen, meer tijd voor jezelf nemen, je actief inzetten voor natuurbescherming, eens wat vroeger uit bed komen in het weekend, toch eens vaker de natuur in gaan, ...

Dit en nog meer kan allemaal gerealiseerd worden door broedvogels te gaan tellen in De Onlanden. Om de twee weken, als een Rutger Smit, op het mooiste tijdstip van de dag een paar uur door behoorlijk wilde natuur stappen en van dichtbij meemaken wat daar allemaal gebeurt. Wij zoeken nog natuurliefhebbers met minimaal een redelijke kennis van vogels en vogelgeluiden, die mee willen helpen jaarlijks de broedvogelpopulatie van De Onlanden goed in kaart te brengen. Ben jij zo'n natuurmens (m/v) die niet terug schrikt voor een beetje inspanning en die van vroeg opstaan houdt (of daar althans geen grote problemen mee heeft)? Heb jij de kennis, het uithoudingsvermogen en de moed om ge(lies)laarsd door een moeras te lopen en alles wat daar aan vogels te vinden is in kaart te brengen? En kun je dat (liefst) meerdere jaren achter elkaar vol houden? Dan zijn we op zoek naar jou! Grijp die kans om toegelaten te worden tot het selecte gezelschap van broedvogeltellers in De Onlanden.

Meer informatie over de jaarlijkse broedvogeltellingen in De Onlanden vind je in de digitale rapporten op de website van stichting Natuurbelang De Onlanden
(http://www.natuurindeonlanden.nl/nieuwsbrief.html). Voor aanmelden en vragen kun je contact opnemen met de coördinator van de broedvogeltellingen, of met één van de beheerders in De Onlanden (zie gegevens onderaan). We zijn vooral op zoek naar tellers voor een aantal interessante telgebieden in het gebied ten westen van het Peizerdiep (Matslootgebied en zuid/oost kant Leekstermeer).

Informatie/aanmelden bij:
Wim van Boekel, coördinator (wvanboekel@home.nl, 0644444270)
Roelof Blaauw, Staatsbosbeheer (r.blaauw@staatsbosbeheer.nl)
Jacob de Bruin, Natuurmonumenten (j.debruin@natuurmonumenten.nl)
WetlandWacht Leekstermeergebied (http://www.natuurindeonlanden.nl)
bestuurslid waterschap Noorderzijlvest
secr. St. Natuurbelang De Onlanden

randomeda
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:99
Lid geworden op:20 apr 2011, 22:38

Re: Goed voornemen 2016? Broedvogels tellen!

Bericht door randomeda » 02 jan 2016, 20:13

Dag Allen,
Ik tel al in het gebied en kan het bij deze van harte aanbevelen. Je loopt door geweldig ruige stukken, geen mooie paadjes, voor verder bijna niemand toegankelijk en nog volop in ontwikkeling. Van bijna-ontmoetingen met een otter, tot een record aan roerdompen (10 in een kwartier gezien, minimaal 6 unieke individuen), het beeld van 4 paar kroelende baardmannetjes, nieuwsgierige jonge vossen die je bestuderen en dan nog al die mysterieuze rallen......en nu maar kijken wat mijn derde seizoen in de Onlanden gaat brengen!

Michel

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten