Pagina 1 van 1

Graag geen nestplaatsen roofvogels vermelden

Geplaatst: 29 mei 2016, 21:32
door jhvenema
Hallo allen,

Wij als bestuur van Avifauna ontvingen onlangs een telefonisch verzoek van een Havik onderzoeker om terughoudend te zijn met het aangeven van nestplaatsen op waarneming.nl
De onderzoeker ervaart dat wanneer nestplaatsen op waarneming.nl staan vermeld, deze nesten bovengemiddeld doelwit worden van verstoring.
Dus ten overvloede nogmaals het verzoek: geen nestplaatsen van roofvogels vermelden op waarneming.nl of andere waarneming sites. Er wordt meegekeken door mensen met kwade bedoelingen... :(

Het bestuur.

Re: Graag geen nestplaatsen roofvogels vermelden

Geplaatst: 30 mei 2016, 21:37
door MaartenJansen
Belangrijk bericht, Jan Henk. Jammer dat dat gebeurt. En we wonen niet eens in zuid-west Friesland... Weet je ook of waarneming.nl daar zelf nog iets mee doet? Of stel ik mijn vraag wellicht op het verkeerde forum?

Re: Graag geen nestplaatsen roofvogels vermelden

Geplaatst: 30 mei 2016, 23:15
door Wilster
Bij het invoeren van een waarneming op waarneming.nl kun je kiezen om een waarneming tot een bepaalde datum verborgen te houden (en/)of KM-hokvervaging aan te klikken. Dat is juist voor dit soort gevallen, waarbij je wel de waarneming wilt registreren, maar voorkomen dat bv. een nestplaats wordt verstoord.
Die mogelijkheid zou inderdaad in sommige gevallen best eens vaker mogen worden gebruikt. Er lopen helaas nog te veel idioten rond.

Arjo

Re: Graag geen nestplaatsen roofvogels vermelden

Geplaatst: 31 mei 2016, 00:26
door MaartenJansen
Hoi Arjo',

Uiteraard ken ik die functie, maar je zou verwachten dat er een automatisch embargo op de combinatie van bijvoorbeeld Havik en bezet nest komt, waar dan ook. Ik zie dat dat nu niet gebeurt. Maar ik kan die vraag beter aan wn.nl stellen.

Groeten.