Pagina 1 van 1

Klepelaar in de Klutenplas

Geplaatst: 17 jun 2017, 11:58
door Bauke
20170617_094503_klutenplas.png
20170617_094503_klutenplas.png (414.97KiB)2514 keer bekeken
Vanochtend getuige geweest van het aan gort klepelen van in ieder geval een Blauwborstnest met jongen in een sloottalud (transport van voedsel en alarmerende vogel waargenomen). Waarschijnlijk zijn er meer nesten verloren gegaan. De combinatie was aan het werk op het terrein van de Klutenplas van het Groninger Landschap. Zou wel eens weten waarom dat slootschonen niet in oktober kan? Zie ook foto.

Bauke Koole

Re: Klepelaar in de Klutenplas

Geplaatst: 17 jun 2017, 16:01
door arenaria
Omdat die instanties geen idee hebben van natuur of van wat er in de natuur leeft, en wanneer.

Opvallend dat dit soort werk altijd wordt gedaan als het mooi weer is. Zo is er een heel duidelijke correlatie tussen het maaien van het gras hier tegenover en het schijnen van de zon. Als het lekker is, komt er steevast een man op een motormaaier die het toch al korte gras voor de tiende keer dit seizoen nog korter gaat maaien. Staan er weer een week geen bloemetjes ...

Groet,

Jan Allex de Roos

Re: Klepelaar in de Klutenplas

Geplaatst: 20 jun 2017, 21:23
door ahendriks
In verband met goed nabuurschap is opdracht gegeven aan aannemer tot het maaien van distels op de dijken bij de Klutenplas.
Aannemer heeft echter buiten opdracht en op eigen initiatief ook de slootkant langs de zuidelijke slaperdijk gemaaid in verband met aanwezigheid van distels en reuzenberenklauw. Hij meende hier goed aan te doen.
Ik betreur dit voorval ten zeerste en zal zorgen dat dit in de toekomst niet meer voorkomt.

Groet,

Arjan Hendriks
natuurbeheerder Noord
Het Groninger Landschap