Antwoord Provincie bouwactiviteiten radiobaken Onnerpolder

Hier kun je opmerkingen en/of vragen kwijt m.b.t. natuurbebeer en natuur in het algemeen

Moderator:hdelange

Gesloten
jhvenema
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:447
Lid geworden op:09 mei 2009, 22:42
Antwoord Provincie bouwactiviteiten radiobaken Onnerpolder

Bericht door jhvenema » 01 mei 2018, 23:10

Graag willen wij de door u gestelde vragen beantwoorden. De bouwactiviteiten bestaan uit de sloop van een oud radiobaken en realisatie van een nieuw radiobaken.

De bouwactiviteiten zijn in belang voor een goed functionerend radiobaken. Het radiobaken zorgt voor het veilig begeleiden van nationaal en internationaal luchtverkeer. Uit het oogpunt van voorgenoemd belang is een ontheffing bij de provincie Groningen aangevraagd. Een ontheffing wordt alleen verleend als er geen andere goede oplossing is, het belang voldoende onderbouwd is en de instandhouding van de soort niet in gevaar komt.

Voor de bouwactiviteiten is een ontheffing verleend conform de van toepassing zijnde Wet natuurbescherming. Aan deze ontheffing ligt een zorgvuldige ecologische afweging ten grondslag. Het slopen van het oude radiobaken en realiseren van het nieuwe radiobaken is zorgvuldig gepland. Op basis van het ecologische onderzoeksrapport (opgesteld door een ecologische deskundige) wordt in de ontheffing geconcludeerd dat geen bepalingen uit de Wet natuurbescherming worden overtreden. In de planning en uitvoering is rekening gehouden met het broedseizoen. Er is geen aanleiding om af te wijken van het ecologische onderzoeksrapport. Ook is het niet aannemelijk dat sprake is van verstoring (van de nesten) van de weidevogels.

Wij menen dan ook dat de gunstige staat van instandhouding van de weidevogels gewaarborgd blijft. Onze toezichthouder zal naleving van de ontheffing controleren.

Met vriendelijke groet,

Jojanneke Groenewoud
Juriste Natuurwetgeving | Handhaving

Sint Jansstraat 4, 9712 JN GRONINGEN
Postbus 610, 9700 AP GRONINGEN
j.groenewoud@provinciegroningen.nl
www.provinciegroningen.nl

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten