Groen stemmen: vooral doen!

Hier kun je opmerkingen en/of vragen kwijt m.b.t. natuurbebeer en natuur in het algemeen

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
Aart
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:537
Lid geworden op:08 jan 2003, 00:00
Locatie:Groningen

Bericht door Aart » 07 nov 2006, 08:20

Helaas komen de genoemde onderwerpen in de verkiezingsstrijd nauwelijks naar voren. Het milieu is dankzij Al Gore, Blair en Stern weer een beetje in, maar over de natuur wordt nauwelijks gesproken.
Op de volgende sites wordt wel een vergelijking gemaakt waar we misschien iets aan hebben.
http://www.greenpeace.nl/assets/flashes ... ingen-2006 en http://www.wakkerdier.nl/barometer/?PHP ... 9bd14befeb

Aart

Gebruikersavatar
fredvandernoord
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:49
Lid geworden op:11 mei 2002, 23:00
Locatie:Eelde
Contacteer:

Bericht door fredvandernoord » 07 nov 2006, 09:16

GROENLINKS dus!!

Groeten, Fred van der Noord.

Gebruikersavatar
Aart
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:537
Lid geworden op:08 jan 2003, 00:00
Locatie:Groningen

Bericht door Aart » 10 nov 2006, 22:02

Natuurlijk heb je ook nog stemwijzer.nl en kieskompas.nl. Helaas besteden deze weinig aandacht aan groene zaken en vogelwelzijn. Wel worden dierenrechten genoemd maar het blijft summier.
Ik las dat het MNP, het Milieu en NatuurPlanbureau, de effecten van de partijprogramma's op klimaat en milieu nog willen bereken, maar ik heb evt. uitkomsten nog nergens gevonden.

A.

Gebruikersavatar
DateLutterop
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:42
Lid geworden op:25 nov 2002, 00:00
Contacteer:

Bericht door DateLutterop » 10 nov 2006, 22:22

Knippen en plakken vanaf mnp.nl:

9 november 2006
Analyse verkiezingsprogramma’s door MNP
Bord stembureau

Het MNP komt maandag 13 november om 16.00 uur met een analyse van de verkiezingsprogramma’s. Deze wordt uitgevoerd aan de hand van de dinsdag gepresenteerde duurzaamheidsagenda. Het betreft een analyse van de bestaande partijprogramma’s. Tegelijk met de analyse presenteert het MNP de resultaten van onderzoek naar de voorkeur van burgers en ondernemers voor maatschappelijke vraagstukken, waaronder klimaat en economische groei.

Groet,

Date

Gebruikersavatar
Aart
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:537
Lid geworden op:08 jan 2003, 00:00
Locatie:Groningen

Bericht door Aart » 13 nov 2006, 08:17

Groene Rapportcijfers voor Politiek

Het radioprogramma ‘Vara’s Vroege vogels’ heeft onderzoek gedaan naar wat de programma’s van politeke partijen te bieden hebben op het gebied van natuur-, milieu-, en diervriendelijkheid. Groen Links stond in de uitslag aan top.
Zie verder onderstaand Persbericht.

Vroege Vogels heeft het onderzoek gedaan samen met Natuurmonumenten, Stichting Natuur & Milieu, Greenpeace, Milieudefensie, Wakker Dier, Vogelbescherming, de Fietsersbond en Reizigersorganisatie ROVER. Gekozen is voor de twaalf partijen die volgens de bekende opinie-onderzoekers een redelijke kans hebben om in de Tweede Kamer (terug) te komen.
Opvallend is dat op alle onderzochte terreinen (milieu, natuur, ecologische hoofdstructuur, klimaatverandering, energie, vervoer, landbouw, dierenwelzijn) én bij alle organisaties steeds vergelijkbare cijfers werden gegeven. De vier ‘winnaars’ scoorden unaniem goed, alleen op dierenwelzijn bleef de Christen Unie wat achter.
Het voorgestelde beleid van de huidige coalitiepartijen CDA en VVD haalde op alle fronten louter onvoldoendes. Van ‘klein rechts’ heeft het milieu ook weinig goeds te verwachten volgens de onderzoekers: enkel dikke onvoldoendes.

De einduitslag:

GroenLinks 7,88
PartijvdDieren 7,80
Christen Unie 7,75
SP 7,31
PvdA 6,68
D’66 6,42
CDA 4,75
SGP 4,40
Een NL 3,60
VVD 3,37
Wilders/PvdV 2,90
L Vijf Fortuyn 2,25

Zie ook: http://vroegevogels.vara.nl/portal?_li= ... &id=220945

Gebruikersavatar
Aart
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:537
Lid geworden op:08 jan 2003, 00:00
Locatie:Groningen

Bericht door Aart » 15 nov 2006, 18:58

Het MNP is met een globale analyse gekomen.

Persbericht; 13 november 2006

Het is niet waarschijnlijk dat politieke partijen hun de eigen doelen uit de verkiezingsprogramma’s op het gebied van economie en ecologie tegelijk zullen kunnen realiseren. Vrijwel alle partijen vinden economische groei belangrijk en nemen maatregelen om bijdragen te leveren aan deze groei. Ook staan ze open voor arbeidsmigratie in plaats van gezinsmigratie en continueren een minder stringent beleid op het gebied van ruimtelijke ordening. Op deze thema's kiezen vrijwel alle partijen voor een toekomst met een grote rol voor marktsturing. Tegelijkertijd geven ook alle partijen aan dat economische groei in balans moet zijn met andere kwaliteiten zoals milieu. Daarnaast zijn veel partijen ambitieus in hun klimaatdoelen. Gelijktijdige realisatie van deze doelen lukt alleen met forse beleidsombuigingen en daarmee een sterke overheidssturing. Dat blijkt uit de analyse van de verkiezingsprogramma’s die het Milieu- en Natuurplanbureau vandaag uitbrengt.

http://www.mnp.nl/nl/service/persberich ... licht.html

A.

Gebruikersavatar
Aart
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:537
Lid geworden op:08 jan 2003, 00:00
Locatie:Groningen

Bericht door Aart » 19 nov 2006, 19:59

Hallo,

Ik ben er uit, het wordt Groen Links.

Waarom ben ik op GroenLinks uitgekomen:

1. GroenLinks is dé groene partij van Nederland: zij zorgen voor schone lucht, mooie natuur en een goed klimaat.
2. GroenLinks is dé banenkampioen: zij zorgen voor minstens 150.000 nieuwe banen. Met het minimumloon betaal je maandelijks 200 euro minder belasting.
3. GroenLinks is dé onderwijspartij. Zij investeren het meest in beter onderwijs: jaarlijks 1500 euro extra per leerling. Voor meer leraren en minder schooluitval.
4. GroenLinks is dé jongerenpartij. Jongeren krijgen meer sociale rechten, elke jongere een stageplek. Ook rijkere ouderen betalen mee aan de AOW.
5. GroenLinks is dé moderne gezinspartij. Gratis kinderopvang, royaal en betaald zorgverlof voor vaders en moeders, deeltijdwerk wordt makkelijker.
6. GroenLinks is dé woonpartij. Korter wachten, 400.000 nieuwe woningen, geen hogere huren. Rijkere mensen krijgen minder subsidie voor hun hypotheek.
7. GroenLinks is dé mobiliteitspartij: 20% meer treinen en 20% minder files. Zij investeren het meest in beter openbaar vervoer en voeren rekeningrijden in.
8. GroenLinks is dé dierenpartij. Zij maken een einde aan de bio-industrie en de jacht. Dierenrechten komen in de grondwet.
9. GroenLinks is dé partij voor een tolerante, multiculturele samenleving. Hard optreden tegen discriminatie, een pardon voor de 26.000 asielzoekers.
10. GroenLinks is dé partij tegen armoede, in Nederland en wereldwijd. De laagste inkomens gaan flink omhoog. Meer geld voor de armste landen, minder oorlog.

Het hele programma is doorgerekend door het CPB. Zoals zij het willen kan het.
Natuurlijk zijn er punten bij waar ik het niet of niet helemaal mee eens ben, maar dat is bij elke partij zo. Per saldo denk ik dat stemmen op Groen Links voor milieu en natuur het beste is.

Aart

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast