Kleurringen ---> Grauwe Gans en Brandgans

Hier kun je opmerkingen en/of vragen kwijt m.b.t. natuurbebeer en natuur in het algemeen

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
HuubLanters
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:9
Lid geworden op:24 mar 2003, 00:00
Kleurringen ---> Grauwe Gans en Brandgans

Bericht door HuubLanters » 04 dec 2006, 23:25

Beste waarnemer van kleurringen,
een deel van jullie is het niet ontgaan, www.goosetrack.nl is in de lucht!
Via deze nieuwe website is allerlei informatie over ganzen te vinden. Niet alleen over het ringen en melden van ganzen, maar bijvoorbeeld ook over waar de beste ganzengebieden liggen, wanneer er excursies plaatsvinden, en een schat aan informatie over ganzensoorten, onderzoek, en ringen.

Naast de unieke mogelijkheid om informatie over ganzen in het veld te krijgen met behulp van SMS (kijk op de website hoe dat werkt!) kun je ook waarnemingen van geringde ganzen door geven via de site. Voorlopig doen alleen Brandganzen en Grauwe Ganzen mee.

Als je voor het eerst ingelogd bent, heb je trouwens niet direct toegang tot je oude waarnemingen. Dat kan pas als wij handmatig rechten hebben toegekend. We proberen dat zo snel mogelijk na inloggen te doen, maar verwacht niet van ons dat we iedere dag continu achter de computer zitten. Op het moment dat we je rechten hebben gegeven sturen we je een mail, waarna je dus je oude data kunt inzien.

Voor wat betreft de Grauwe Gans is het even wennen dat voor de code ook de kleur van de halsband moet worden doorgegeven. Dus zie je groene halsband VHE, dan moet je die als GVHE invoeren. Het is even wennen, maar ook mij (BV) is het gelukt. Verder is het van groot belang dat na de kleur eerst de grote letter en dan de twee er dwars opstaande letters of cijfers worden ingevoerd!


NB ook de blauwe halsbanden van Leif Nilsson's project kunnen worden ingevoerd via deze site. Het is echter nog even wachten totdat ook alle oude waarnemingen erin zitten (daar wordt door Leif hard aan gewerkt). Verder zitten de waarnemingen van 2006 er nog niet in, maar ook dat wordt snel aangepast.

Bij de Brandganzen geldt dat de codes op de oude vertrouwde manier kunnen worden doorgegeven. BYW7, GER5, B*15 etcetera. Foutieve waarnemingen worden niet zichtbaar in de lijst met ganzen en waarnemingen!
We zitten nu met het merkwaardige probleem dat er twee sites bestaan waar brandganzen kunnen worden ingevoerd (eveneens op www.geese.nl). Daaraan liggen historische redenen ten grondslag. Zo heb je jaren niks, zo heb je er twee! Hoe gaan we om met dit luxe probleem? Simpel, zorg ervoor dat je je gegevens slechts op één van beide sites doorgeeft! De waarnemingen worden door ons uitgewisseld.

Voor vragen kun je altijd bij ons terecht via: goosetrack@sovon.nl.
Op de goosetrack-site kun je trouwens al via http://www.goosetrack.nl/index.php?opti ... Itemid=110 al antwoord vinden op een groot deel van je vragen.

We hopen dat jullie de site gebruikersvriendelijk vinden en mocht je op of aanmerkingen hebben, geef die svp ook door aan bovenstaand mailadres.

Met vriendelijke groet
Henk van der Jeugd & Berend Voslamber

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast