Opzet Natuurreservaat Nicaragua

Hier kun je opmerkingen en/of vragen kwijt m.b.t. natuurbebeer en natuur in het algemeen

Moderator:hdelange

Gesloten
arjandekker
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:2
Lid geworden op:29 feb 2008, 00:00
Locatie:Groningen
Contacteer:
Opzet Natuurreservaat Nicaragua

Bericht door arjandekker » 05 jul 2008, 12:54

Beste mensen,

zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten gaat het tropisch regenwoud wereldwijd in een sneltrein tempo tegen de vlakte. Samen met het verdwijnen van het woud, verdwijnen ook talloze dier- en plantensoorten, die tot nog toe onbekend zijn voor de wetenschap en dat dus ook zullen blijven. Ik ben van mening dat dit een absolute schande is in een wereld waarin zoveel geld rondgaat. Maar, ik ben ook van mening dat het nog niet te laat is en dat het nog mogelijk is om ervoor te zorgen dat er regenwouden behouden blijven. Er zijn namelijk nog genoeg ongerepte regenwouden over die nog functioneren als intacte eco-sysemen.
Daarom hebben wij (Alwin Hut, Mirjam Hagens en ik) besloten om actie te ondernemen en te beginnen met het opkopen van ongerept tropisch regenwoud in Nicaragua. Wij hebben afgelopen winter de eerste 25 hectaren verworven en hebben een optie op nog eens 211 hectaren. Dit terrein is nu in particulier bezit en de de huidige eigenaar heeft het dus te koop staan. Helaas betekent dit dat het land ook opgekocht kan worden door bijvoorbeeld grondspeculanten en een palmolieplantage (African Palms).
Ons beoogde reservaat ligt tegen het reservaat Indio Maiz aan, waar onder andere Harpij-arenden, tapiers en jaguars voorkomen. Het ligt in een regio die internationaal aangwezen is als Biodiversity Hotspot en ligt in de Meso-Amerikaanse Biologische Corridor. Kortom, een waanzinnig waardevol gebied dat echt de moeite waard is om te beschermen.

Op dit moment hebben wij een stichting opgericht, Stichting NicaNature, en ons doel is simpelweg het bijeenbrengen van genoeg fondsen om de resterende 211 hectaren op te kunnen kopen. Daarna zorgen wij ervoor dat het een officieel, door de overheid erkende, hoogst mogelijke beschermde status als reservaat toegewezen krijgt.

Hierbij kunnen wij alle ondersteuning goed gebruiken. Behalve directe financiële steun, zijn immateriële zaken zoals propaganda ondersteuning of simpelweg advies, van harte welkom. Mochten jullie meer over ons initiatief willen weten, kijk dan eens op http://www.nicanature.com of stuur een mailtje naar arjandekker@gmail.com.

groeten, Arjan Dekker

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast