Reisexpeditie langs Afrikaanse westkust

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator:hdelange

Gesloten
mariusdussel
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:1
Lid geworden op:11 sep 2011, 14:58
Reisexpeditie langs Afrikaanse westkust

Bericht door mariusdussel » 11 dec 2012, 09:28

Vervangers gezocht voor reisexpeditie langs Afrikaanse westkust.

We hadden onze Desert Shuttle bijna vol, toen een paar deelnemers door onvoorziene omstandigheden afhaakte. Het zou jammer zijn om op 18 januari in Agadir aan deze prachtige tweeweekse reis te beginnen met lege stoelen.

Een rit van 2800 kilometer, waarbij de Sahara van noord naar zuid wordt doorkruist. Dat lijkt vooral autorijden, maar uitgesmeerd over twee weken betekent dat ruim 200 kilometer - twee tot drie uur rijden - gemiddeld per dag. Veel forensen zitten langer in de auto.

Bovendien valt er onderweg veel te zien. Eerst de reservaten aan de riviermondingen van Zuid-Marokko. Daarna vogels in de oases van de Sahara en in de vele baaien aan de spectaculaire kust.

Een van de hoogtepunten is de Banc d'Arguin in Mauritanië. Na een rit door de ongerepte Sahara stappen we op traditionele Arabische vissersboten en varen naar de vogeleilanden kilometers buitengaats. De vogelconcentraties hier worden nergens ter wereld geëvenaard.

We verkennen uitgebreid de Senegaldelta, het eerste groene gebied na de Sahara. Daar ligt het reservaat Djoudj. Behoort met de Banc d'Arguin en de Wadddenzee tot de top-drie van belangrijkste vogelwetlands van de wereld.

Dan de Senegalese savanne met gieren die zich te goed doen aan kadavers langs de weg en talloze roofvogels in de lucht. Uiteindelijk Gambia, het eindpunt: een open volière van bonte Afro-tropische vogels.

Kortom een gevarieerde reis waarbij vogels van verschillende biotopen te zien zijn. Van het mediterrane Noord-Afrika, naar de woestijn en het aanpalende marine milieu van de Atlantische kust Sahel, savanne en uiteindelijk de tropische vegetatie van Gambia.

De organisatie is in handen van de Stichting Rosso Millenniumproject. Een project van Wageningse wetenschappers en Friese boeren die met landbouwprojecten werkt aan de voedselzekerheid in de Sahel.

De vergoeding voor reis- (inclusief de vliegtickets) verblijf-, gids- en parkkosten is €1200.

Meer informatie op www.bancdarguin.nl

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast