Broedvogels tellen in De Onlanden

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
wimvanboekel
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:122
Lid geworden op:23 nov 2002, 00:00
Locatie:Peize
Contacteer:
Broedvogels tellen in De Onlanden

Bericht door wimvanboekel » 09 feb 2014, 09:40

Hallo allemaal,

het zal niemand ontgaan zijn dat De Onlanden zich ontwikkelt tot een prachtig vogelgebied. De soorten en aantallen vogels die er afgelopen jaar gebroed hebben zeggen genoeg. Hierover valt alles te lezen in het broedvogelrapport dat onlangs verscheen (http://www.natuurindeonlanden.nl/broedvogels2013.pdf). We hebben grote verwachtingen van de ontwikkeling van de broedvogelpopulatie in de komende jaren. Die ontwikkeling blijven we graag zo goed mogelijk volgen.
Gelukkig wordt een groot deel van De Onlanden door vrijwilligers op broedvogels geïnventariseerd via de BMP-A methode van Sovon. Daar zijn we heel blij mee. Maar er zijn ook nog grote stukken die tot nu toe niet (goed) geïnventariseerd worden. Voor deze delen van De Onlanden zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen de ontwikkeling van de broedvogelpopulatie in De Onlanden in de toekomst in beeld te brengen. We zijn met name op zoek naar mensen met redelijke tot goede soortenkennis, (minstens) enige ervaring met de BMP methode en de bereidheid in het broedseizoen 8 tot 10 keer een vroege ochtend het (prachtige) veld/moeras in te trekken. Ook nachttellingen (2) komen er bij kijken.
Heb je belangstelling om deel uit te maken van de groep bevoorrechten die in De Onlanden de broedvogels mogen tellen, neem dan contact op met ondergetekende. Alvast bedankt.

namens de natuurbeheerders in De Onlanden en stichting Natuurbelang De Onlanden (coördinatie broedvogeltellingen),

Wim van Boekel
wvanboekel@home.nl
WetlandWacht Leekstermeergebied (http://www.natuurindeonlanden.nl)
bestuurslid waterschap Noorderzijlvest
secr. St. Natuurbelang De Onlanden

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten