Uitnodiging: Natuur en Landschap Duurswold 20 jr. jubileum

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator:hdelange

Gesloten
janglas
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:1
Lid geworden op:03 dec 2009, 21:50
Uitnodiging: Natuur en Landschap Duurswold 20 jr. jubileum

Bericht door janglas » 18 feb 2014, 21:46

U i t n o d i g i n g

Natuur en Landschap Duurswold

Jubileumavond 20 jaar Midden-Groningen

Vrijdagavond 21 februari 2014 houdt de 20 jarige Werkgroep Natuur en Landschap Duurswold een jubileumavond over 20 jaar natuurinrichting Midden-Groningen. Spreker is de directeur van het Groninger Landschap Ir. Marco Glastra. De avond in Tonegido Hellum begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

In 1994 werd er begonnen met de natuurinrichting Midden-Groningen, als eerste strategisch groenproject in Noord Nederland. Een gebied van 1700 ha zou ingericht gaan worden om een push te geven aan de natuur in ons land, een gebied dat deel uit ging maken van de Ecologische Hoofd Structuur. Het gebied, met bloemrijke graslanden en een veen-oermoeras, zou uiteindelijk aan moeten sluiten op de natuurgebieden rond het Zuidlaardemeer. En in een jaar of tien zouden we klaar zijn.

Man van het eerste uur was Marco Glastra, die toen als medewerker van een ingenieursbureau na een moeizame start vaart wist te zetten achter het project door de eerste deelplannen, Tetjehorn en de Westerpolder bij Kolham op een slimme en doeltreffende manier te ontwerpen. De uitvoering moest hij aan anderen overlaten, hij was inmiddels verhuisd naar Utrecht. De uitvoering van het hele plan ging, met dank aan de politiek, een jaar of tien langer duren dan gepland. Maar nu zijn we er bijna, het laatste stuk nieuwe natuur bij de Haansplassen kan ook aangepakt gaan worden. En is Marco Glastra weer terug in Groningen, nu als directeur van het Groninger landschap. Wie is er dus beter geschikt om de ontwikkeling van Midden-Groningen te bespreken. Is het geworden van wat hij er zich ooit van voorgesteld had? Met oude beelden van hoe het was en nieuwe hoe het is.
image001.png
image001.png (374.1KiB)1857 keer bekeken

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten