ToH Vogeldag 2016

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator:hdelange

Gesloten
Alwin van Lubeck
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:15
Lid geworden op:24 okt 2008, 00:01
ToH Vogeldag 2016

Bericht door Alwin van Lubeck » 08 apr 2016, 19:19

Zaterdag 14 mei 2016: Top-of-Holland Vogeldag!

Het leek er even op dat we het dit jaar zonder een TOH-Vogeldag moesten stellen omdat de vaste organisatoren, Martijn Bot en Bart-Jan Prak, in deze periode veel weg zijn. Maar, om het motto van de stad Groningen te lenen, “er gaat er niets boven de Top of Holland”, en dus ook niets boven een TOH-Vogeldag. Dus ook dit jaar toch weer een nieuwe aflevering van deze geweldige traditie, en wel op zaterdag 14 mei 2016.

"Soort van de dag" met kans op superprijs!
Het recept is bekend: alleen of in teamverband lekker vogelen, zoveel mogelijk mooie soorten ontdekken, en deze waarnemingen met elkaar delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zo lang je maar binnen het werkgebied van de Top-of-Holland, de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, blijft. De dag wordt om 19.00 uur afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking in Schierzicht (Lauwersoog-haven).
Wie de beste soort van de dag ontdekt ontvangt een fantastische prijs van onze hoofdsponsor Sipkes (http://www.fotosipkes.nl / http://www.verrekijkerwinkel.nl) uit Groningen. Daarover snel meer. En eeuwige roem ligt natuurlijk in het verschiet voor wie een supersoort ontdekt.

Opgave
Opgeven kan via email (topofholland@gmail.com), op onze Facebookpagina (http://www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op http://www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Belangrijk: je kunt alleen voor de prijs in aanmerking komen wanneer je je ook hebt opgegeven. Het doorgeven van de soorten kan telefonisch (06 47925769), via Dutch Bird Alerts of via http://toh.waarneming.nl/ (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).

Foto van de dag
Ook dit jaar looft Scopac (http://www.scopac.co.uk) weer een telescoopdrager (Scopac plus) uit voor de meest originele "Vogeldag - foto van de dag". Er is één voorwaarde: er mag geen vogel prominent en als hoofdthema op de foto staan! Stuur je foto aan het eind van de dag gratis en vrijblijvend op naar topofholland@gmail.com! Door middel van een stemming zal uiteindelijk de winnaar worden bepaald.

Voor alle informatie, aanmelden en meer, houd de volgende bronnen in de gaten:
• Onze Facebookpagina: http://www.facebook.com/topof.holland (Stuur een vriendschapsverzoek en je blijft snel en compleet op de hoogte van alle ontwikkelingen)
http://www.lauwersmeer.com (o.a. aanmelden, puntenlijst en reglementen)
• Ons mailadres: topofholland@gmail.com (aanmelden, vragen etc.)

Graag tot ziens op zaterdag 14 mei 2016!
Alwin van Lubeck en Lodi Nauta

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten