Midwintertelling Groningen 2019

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
SScholten
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:15
Lid geworden op:24 nov 2004, 00:00
Locatie:Bakkeveen
Contacteer:
Midwintertelling Groningen 2019

Bericht door SScholten » 08 jan 2019, 16:42

Beste vogelliefhebbers,

In het weekend van 12 januari 2019 vindt de 53ste editie van de internationale Midwintertelling plaats. Het doel van deze jaarlijkse telling is het in kaart brengen van de aanwezige aantallen watervogels en de verspreiding van deze soorten. De tellingen vinden plaats in maar liefst 60 landen, vanaf Noorwegen tot in Afrika.
Landelijk gaan ruim 1600 vrijwilligers het veld in om alle aanwezige watervogels te tellen. Hierbij worden niet alleen de grote wateren geteld, maar ook kanalen, sloten, vijvers, bebouwde gebieden en uiteraard het agrarische gebied.

Afgelopen jaren is er tussen 60 en 70% van het Groninger land geteld. Om ook dit jaar weer een goede dekking te realiseren en om de dichtheid van soorten en aantallen te vergelijken met voorgaande jaren, hopen we ook dat u meehelpt met deze telling. Tellen kan/mag van 11 januari tot 14 januari.
Verschillende gebieden zijn nog op zoek naar een teller, misschien bij u in de omgeving?

Mocht u interesse hebben om een gebied te tellen, willen weten welke gebieden nog beschikbaar zijn voor tellingen of meer informatie willen ontvangen of andere relevante vragen hebben? Schroom niet en laat het weten.

Sjouke Scholten (sjouke.scholten@sovon.nl)
Midwintercoördinator Friesland en Groningen

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten