NOU congres 8-10 maart 2019

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
Wilster
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:192
Lid geworden op:03 mei 2003, 23:00
Contacteer:
NOU congres 8-10 maart 2019

Bericht door Wilster » 18 feb 2019, 11:37

-----------------------------
Herinnering: Uitnodiging NOU congres 8-10 maart 2019
--------------------------------

Beste vogelliefhebber,

Als u zich nog niet heeft aangemeld voor het NOU congres, dan is dit een herinnering!
Wegens het succes in de vorige jaren, wordt ook in 2019 weer een NOU-weekendcongres georganiseerd. Het 4e Congres voor én door Nederlandse ornithologen! Het vindt plaats van vrijdagavond 8 t/m zondagmiddag 10 maart 2019. De locatie is dit jaar weer De Biotoop [http://www.biotoop.org/vleugel-f] in Haren (Groningen), met mooie zalen en volop ruimte voor workshops.

Het congres staat in het thema van citizen-science, met workshops als 'Hoe stel ik een goede onderzoeksvraag?' en 'Hoe schrijf ik een artikel voor Limosa?'. Tevens zijn er weer vele lezingen. Onder meer vertelt Ruud Foppen over het nut van Citizen Science en spreekt Sandra Bouwhuis over het langlopende onderzoek naar visdieven. Ook worden we meegenomen door Fred en Henk-Jan Koning in een verhaal over 60 jaar onderzoek aan Bosuilen in de duinen, en door Kees Camphuysen die 70 jaar aan tellingen van olieslachtoffers op het strand samenvat. Op zaterdagavond vertelt vogelfanaat en bekende schrijver Koos Dijksterhuis een levendig verhaal over zijn geliefde soort, de Spreeuw.

Het programma is bijna gevuld. Als u nog een presentatie wil geven, kunt u dit aangeven bij uw aanmelding. Dit jaar kunt u ook een mini-presentatie geven over een waarneming van bijzonder vogelgedrag, of een andere vogel-anekdote, in onze "Stand-up Ornithology". Voor vragen kunt contact op met de organisatie (noucongres@gmail.com). Naast alle presentaties en activiteiten is er alle ruimte om met elkaar te praten, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Het congres wordt afgesloten met een excursie naar hartje Groningen waar we met ervaren mensen echte stadsvogels gaan vangen, ringen en aflezen!

Kosten inclusief eten & drinken: Leden EUR60, niet-leden EUR100, scholieren en studenten 50% korting. Prijs is exclusief overnachting maar goedkope overnachtingsmogelijkheden zijn ruim voorhanden! U kunt zich direct aanmelden voor het congres via het aanmeldformulier [https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... g/viewform]. Meer informatie vindt u in de flyer in de bijlage, op de NOU website [http://www.nou.nu/index.php?pagenr=45] en op de Facebookpagina van de NOU[https://www.facebook.com/nederlandseorn ... ischeunie/].

Hopelijk tot ziens op 8-10 maart 2019 in Haren!

Met vriendelijke groeten,
De organisatie van het NOU Congres 2019

Gebruikersavatar
arenaria
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:1125
Lid geworden op:10 mei 2002, 23:00

Re: NOU congres 8-10 maart 2019

Bericht door arenaria » 19 feb 2019, 19:52

En als aanvulling: vogelboeken-antiquariaat De Steenloper is door de organisatie werderom gevraagd om een stand in te richten op zaterdag 9 maart! Er kan nu al worden verklapt dat er geweldige boeken te koop zullen zijn voor speciale (lees: lage) prijzen.

Mochten er mensen zijn die bepaalde vogelboeken zoeken en het congres gaan bijwonen: kijk even op www.desteenloper.boekwinkeltjes.nl en bestel alvast de titel die u al jaren zocht. Dan kan de staf van het antiquariaat die meenemen naar het congres en bespaart u meteen de porto.

Groet!


Jan Allex

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten