De Natiionale Grutto Test, lezing Jos Hooijmeijer wo. 27 maart 2019

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator: hdelange

Locked
jhvenema
Vogelaar
Vogelaar
Posts: 447
Joined: 09 May 2009, 22:42

De Natiionale Grutto Test, lezing Jos Hooijmeijer wo. 27 maart 2019

Post by jhvenema »

De Nationale Grutto Test

Woensdagavond 27 maart 2019, aanvang 20.00 uur, organiseert de Groninger vereniging voor vogelaars Avifauna Groningen voor de tweede maal dit jaar een lezingenavond in ‘t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen. Deze avond vertelt Jos Hooijmeijer over zijn grutto onderzoek in een interactieve lezing.

In 2015 werd de Grutto uitverkozen tot onze nationale vogel. Dat is wel logisch als je bedenkt hoe afhankelijk hij van ons land is en hoeveel mensen er zijn die iets met Grutto's hebben. Maar wat weten we eigenlijk van deze eens zo algemene soort? Sinds 2004 vindt in Zuidwest Friesland een langjarig onderzoek plaats van waaruit alle aspecten van het leven van een Grutto aan bod komen: de aankomst in Nederland, het broedseizoen, de periode voor vertrek, de belangrijke gebieden tijdens de trek en de plaatsen waar ze overwinteren. In een interactieve lezing zal Jos Hooijmeijer, grutto-onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen, daar van alles over vertellen en de kennis van het publiek testen. Zelf pen en papier meenemen!

Jos Hooijmeijer werkt als onderzoek medewerker bij de Conservation Ecology Group van de Rijksuniversiteit Groningen die geleid wordt door hoogleraar trekvogelecologie prof. dr. Theunis Piersma.

Datum: woensdag 27 maart 2019
Plaats: ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen
Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Toegang: gratis voor zowel leden als niet-leden
Informatie: www.avifaunagroningen.nl
Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest