Inventarisatie Ransuil roesten in Groningen

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator:hdelange

Gesloten
jhvenema
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:447
Lid geworden op:09 mei 2009, 22:42
Inventarisatie Ransuil roesten in Groningen

Bericht door jhvenema » 15 dec 2016, 12:54

Beste vogelliefhebbers,
De loofbomen zijn inmiddels allemaal weer kaal en de Ransuilen zijn weer onderweg naar hun vaste winterslaapplek (roest). Bijna altijd een beschutte, groenblijvende, of met klimop begroeide boom in tuin of (recreatie/sport)park of op een kerkhof. Kortom: Het is weer tijd om de winterroesten te gaan tellen. Het meest geschikte moment is in de periode 1 december - 1 maart, 10-30 min. na zonsondergang wanneer de uilen de roestboom verlaten.

De werkgroep Ransuilen in Groningen van Avifauna gaat alweer zijn achtste telseizoen in. Telt u ook weer mee? Uw melding, uitsluitend vanuit de provincie Groningen, kunt u doorgeven via de website van de Werkgroep Ransuilen Groningen (http://www.ransuileningroningen.nl/) via de link "Ik wil een winterroest melden." Hier kunt u zich ook aanmelden voor de gratis nieuwsbrief van de werkgroep.

Op de website is ook een kaart te zien met een overzicht van de tot dusverre gemelde roesten van dit winterseizoen (2016-2017). Net als in voorgaande jaren wordt daarop echter niet de exacte locatie van de roestplek weergegeven. We gunnen de uilen hun rust!

Alvast hartelijke dank!
Werkgroep Ransuilen in Groningen

jhvenema
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:447
Lid geworden op:09 mei 2009, 22:42

Re: Inventarisatie Ransuil roesten in Groningen

Bericht door jhvenema » 23 jan 2017, 14:07

Hallo,

Tot dusverre hebben wij zeer weinig meldingen binnengekregen van roestende Ransuilen.
Gisteren zelf na zonsondergang (bij uitvliegen) een telling gedaan van een bekende roest in de stad Groningen. Daar hadden we vorig jaar nog 30 uilen, nu 'slechts' 18.

Weet u nog een roestplaats maar hebt u die nog niet doorgegeven daan vragen wij u vriendelijk dit alsnog te doen via onze site:
http://www.ransuileningroningen.nl/info ... est-melden
Ook wanneer er vorig jaar wel uilen zaten, maar dit jaar geen, dan kunt u dat melden. Dan weten wij dat de betreffende roestplaats gecontroleerd is.
Uiteraard worden de exacte plaatsen vertrouwelijk gehouden.

Met ieders hulp kunnen we de stand van de ransuilenpopulatie in de provincie Groningen zo goed als mogelijk blijven monitoren.
Alvast dank voor uw medewerking.
Jan Henk Venema - namens de Werkgroep Ranuilen in Groningen van Avifauna Groningen.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten