Fotoreis Noord-Oost polen

Discussie over Waarnemingen!
Foto's voor het Forum kunt u mailen naar: beheer@avifaunagroningen.nl

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
alkumaheerd
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:2
Lid geworden op:31 mei 2004, 23:00
Locatie:Wirdum
Contacteer:
Fotoreis Noord-Oost polen

Bericht door alkumaheerd » 15 feb 2006, 08:51

Een week lang met een klein groepje fotografen hele dagen foto's maken in één van de mooiste natuurgebieden van Europa? Dat kan! Want Birdpix organiseert van 12 tot 21 mei 2006 een fotoreis naar Noord-Oost Polen. In samenwerking met de stichting Wolka hebben we een zeer aantrekkelijke reis samengesteld naar onder andere de Biebrza moerassen en het oerbos van Bialowieza. In tegenstelling tot een 'gewone' vogelreis ligt het tempo een stuk lager, waardoor er alle tijd is om te fotograferen. Daarnaast is de groep gelimiteerd tot 12 personen, waarbij de groep regelmatig opsplitst om in kleinere groepen te fotograferen. Ook zijn er mogelijkheden om zelf op stap te gaan binnen de kaders van het reisschema.

Het 120 Km lange dal van de rivier de Biebrza is een uitgestrekt, vrijwel ongerept natuurgebied met een zeer rijke flora en fauna. Vroeg ieder voorjaar overstromen grote delen van het dal waardoor de natte veengebieden en moerassen ideale broedgebieden vormen voor allerlei moerasvogels. Kraanvogel, Witvleugelstern, Waterrietzanger, Zwarte en Witte Ooievaar en Buidelmees broeden er en zeer veel steltlopers en eenden pleisteren er ook tijdens de voorjaarstrek. Schreeuwarend, Zeearend en Bastaardarend komen er voor en diverse andere "leuke" soorten zoals Krekelzanger, Hop, Draaihals, Ortolaan en Roodmus.

Het beroemde oerbos van Bialowieza herbergt daarnaast nog eens een heel stel bossoorten waaronder vrijwel alle Europese spechten en Withalsvliegenvanger is er één van de algemeenste zangvogels.

Naast de vogels is er in beide gebieden nog veel meer te fotograferen zoals zoogdieren (o.a. Eland en bever), insecten, bloemen, amfibieën en reptielen en natuurlijk de bijzondere landschappen die we zullen tegenkomen.

Stichting Wolka helpt de ecologische landbouw in de regio onder andere door het stimuleren van agrotoerisme en heeft jarenlange ervaring met vogelreizen in Polen. Tijdens de reis overnachten we meerendeels bij de gastvrije Poolse boerenbevolking.

Het reisprogramma is zeer afwisselend en biedt voor elke fotograaf wat wils of je nu digiscoopt, close-ups van Boomkikkers wil maken of vliegbeelden van roofvogels wil vastleggen. Overdag naar keuze kortere of langere wandelingen, een kanotochtje, fietsen naar de Wit-Russische grens en de hele reis hebben we een eigen bus met chauffeur die ons naar de mooiste plekjes brengt. 's Avonds op de meeste plaatsen de mogelijkheid om samen al wat foto's te bekijken/bewerken of gewoon te genieten van de zonsondergang en de zang van de Noordse Nachtegaal.

http://www.birdpix.nl/fotoreis_polen.php

Deze bijzondere reis kost 819 Euro en hiervoor krijg je de heenreis vanaf station Arnhem en terugreis tot station Deventer per nachttrein (incl. couchette), alle vervoer ter plaatse, alle overnachtingen, alle maaltijden (vanaf diner op dag 2 tot en met de lunch op dag 9), evt. gebruik van kano's en fietsen, entrees Nationale Parken, reispakket, deskundige Nederlandse reisleiding en Pools sprekende reisleiding.

Meer informatie over de gebieden en de stichting Wolka op www.wolka.org. Voor meer informatie over deze reis kun je altijd mailen ( jaap@nederpix.nl ) of bellen (0596-572985) met Jaap Schelvis die de reis ook zal begeleiden
http://www.nederpix.nl/album_page.php?pic_id=8210

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten