Rare buizerd???

Discussie over Waarnemingen!
Foto's voor het Forum kunt u mailen naar: beheer@avifaunagroningen.nl

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
johan
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:1
Lid geworden op:05 jun 2006, 23:00
Rare buizerd???

Bericht door johan » 06 jun 2006, 12:46

beste medevogelaars,

Ik heb een verslagje van een roofpiet die ik net een kwartiertje geleden heb gezien.

Ik zat in de tuin, en ineens zie ik in de verte 2 roofpieten vliegen. Ik ren naar binnen, om me verrekijker te pakken, en constateer van de eerste vogel, dat het een buizerd is.

De tweede vogel is een stuk lastiger. Ik neem een knallende witte stuit waar. De vleugels hebben niet een duidelijk patroon, geen duidelijke strepen, komma's of wat dan ook. In de staart is geen enkele logica te vinden, temeer omdat er een flink aantal staartpennen verdwenen zijn (geen vork van een wouw, maar op een onlogische manier een aantal staartpennen weg). De vleugels zijn in vooraanzicht recht, met omhoog afbuigende handpennen. Wel viel op dat de kop donkerder was dan de rest van het lijf. Trouwens, het lijf zelf was rommelig lichtbruin, ook dit zonder duidelijke logica :roll: .

Het gedrag was niet bepaald het gedrag zoals ik dat bij buizerds vaak zie. De vogel liet constatnt zijn poten hangen, zonder dat er een prooi in de poten hing. Ook het vlieggedrag was apart. De vogel was eerst aan het cirkelen, en toen volgden er enkele duikvluchten van korte attapes, waarmee de vogel achter de huizen verdween :( .

Kortom, een waarneming van een zeer twijfelachtige buizerd. Ik durf de vogel niet zeker als buizerd te beschouwen, maar een andere soort ervan maken kan ik ook niet. Misschien is er onder jullie iemand die me kan helpen?

Ohja, deze waarneming is gedaan boven de wijk pitteloo, in Assen.

Groeten, johan

Gebruikersavatar
arenaria
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:1125
Lid geworden op:10 mei 2002, 23:00

Bericht door arenaria » 06 jun 2006, 13:59

Wat mij opvalt is dat Buizerds in deze tijd veel met z'n tweeën vliegen - kennelijk zijn de jongen op het nest groot genoeg om alleen te zitten en kunnen pa en ma samen op jacht.

Verder denk ik niet dat uit de beschrijving een soort kan worden gedetermineerd.

Jan Allex

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten